Грета Тунберг пусна манипулативна снимка, „Дойче Бан“ я опроверга

Грета Тунберг предизвика съжаление, че се налага да се вози в претъпкани влакове, седяща на земята, за да се прибере у дома. Но в ХХI всеки знае, че снимките в Instagram не са най-достоверните източници на информация.

Между железопътната компания и еко активистката настъпи спор в Туитър, след като от „Дойче Бан“ отговориха на снимката ѝ светкавично: „Щеше да е също толкова добре, ако бяхте казали колко приятелски настроен и компетентен е екипът ни, който се грижеше за вас на мястото ви в първа класа.“


Всъщност това е вторият коментар на железниците относно снимката ѝ. В първия те ѝ пожелаха приятно и безопасно пътуване и обещаха, че ще работят над това да подобрят влаковете си и да имат повече места. По-късно обаче настроението им към Грета рязко се промени.


Активистката нямаше как да не отговори


Тя обясни, че това, че се движи с претъпкан влак не е било нападка към компанията. Всъщност това било хубаво нещо, тъй като все повече хора избирали екологичният начин за предвижване. Тя призна, че е получила място в първа класа след като влакът спрял в Гьотинген, 4 часа след отпътуването й.



Според пътници във влака момичето било с баща си и екипът на „Дойче Бан“ били изключително любезни с нея. Дори ѝ давали шоколадчета на които пише leblingsgast (любим гост). Те се раздават на хората в първа класа, както и на тези във втора при големи закъснения.


Източник: dnes.bg

Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram