Путин към Украйна: Не натрапваме нищо на никого

Русия е готова, ако има инициатива от страна на Киев, да продължи работата на експертно равнище за присъединяването на Украйна към редица споразумения в рамките на Митническия съюз. Това заяви руският президент Владимир Путин в послание към Федералното събрание.

„Ние не натрапване нищо на никого, но ако нашите приятели имат желание за съвместна работа, сме готови да продължим тази работа на експертно равнище“, посочи президентът. Путин изрази увереност, че реалните постижения на евразийската интеграция „само ще повишат интереса към нея от страна на други наши съседи, в това число от страна на украинските партньори“.

Според него още преди сегашните събития в Киев, като се започне още от май, „Украйна изяви желание да присъства на всички срещи на тройката като наблюдател, да участва в дискусиите и нееднократно е заявявала по-рано за своята заинтересованост да се присъедини към отделни споразумения в Митническия съюз“.

Държавният глава отбеляза, че евразийският интеграционен проект „е основан на равноправието и на реалните икономически интереси“. „Ние последователно ще придвижваме евразийския процес, без да се противопоставяме на други интеграционни проекти, в това число, разбира се, на такъв зрял интеграционен проект като европейския“, подчерта Владимир Путин. /ИТАР-ТАСС

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram