ЦРУ предупреди за терористични атаки срещу руски туристи в Турция

Американското Централно разузнавателно управление (ЦРУ) предупреди турските власти за подготвян терористичен акт срещу руски туристи. Това съобщи турският вестник „Хабер Тюрк“.

Според ЦРУ той е бил подготвян от трима палестинци. Вестникът пише още, че вътрешното министерство на Турция е изпратило съответното предупреждение до всички подразделение на полицията в 81 провинции на страната.

Пред ноември Москва призова за отказ от почивки из турските курорти. След обръщението на руския външен министър Сергей Лавров да бъдат пренебрегнати турските дестинации започнаха масови отмени на туристически полети, туроператорите спряха записвания и резервации предимно за Анталия.

По данни на ЦРУ палестинци и терорист от групировката „Ислямска държава“ са замесени в свалянето на руския самолет с туристи над Синайския полуостров на 31 октомври. Тогава загинаха всичките 224 души на борда. За самата катастрофа до момента се знаят твърде малко от официалните данни, но надделява мнението, че машината е свалена от терористи./КРОСС

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram