Франция отряза Тръмп – оставете нашата нация на мира!

Президентът на САЩ Доналд Тръмп да не се намесва във вътрешните работи на Франция. Това каза министърът на външните работи на Франция Жан-Ив Льо Дриан, предаде AFP.
Коментарът на първия дипломат на Франция идва по повод изказването на Тръмп, че масовите протести на „жълтите жилетки“ в страната се дължат на Парижкото споразумение за климата. „Ние не се занимаваме с вътрешната политика на САЩ и очакваме същото и от тяхна страна“, заяви Льо Дриан.
Животът в Париж постепенно се нормализира – чистачи цял ден разчистваха вчера централните улици, собственици на магазини отвариха врати, а паметниците в столицата Париж приемат посетители, информира АП.
Президентът Еманюел Макрон също излезе от мълчанието си. Той коментира в социалната мрежа Twitter, че властите в страната са си свършили работата добре.
При поредните протести на „жълтите жилетки“ във Франция бяха задържани над 1 700 души. Отново се стигна до масови безредици. Около 140 души пострадаха при демонстрациите, като сред ранените имаше и няколко полицаи.
Протестът на „жълтите жилетки“ се пренесе и в Белгия, Холандия и дори Гърция.
В Белгия органите на реда също задържаха стотици.

news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram