Борба за руски туристи

По данни на Министерството на туризма, през тази година притокът на руски гости в Андалусия е увеличен с 2,1 %. Тези данни са били представени в Малага по време на презентация за плана за развитие на туристическия отрасъл. Министърът на туризма в Андалусия Франсиско Хавиер Фернандес (Francisco Javier Fernández) е заявил, че пазарът се ориентира сериозно към руските туристи, които имат стратегическо значение и като изключително рентабилни.

По официални данни, средностатистическият руски турист харчи на ден по 165 евро за човек.

Но да бъдат получени тези пари не е съвсем лесно, заради политическата ситуация в Русия, така също заради понижените цени на нефта. По информация на Фернандес, много руснаци са склонни да се откажат от задграничните си почивки.

За да привлича повече гости, Андалусия планира през тази година да вземе активно участие в профилирани фестивали и борси в Москва и среща с крупни туроператори в Русия.

След определено по-слабият сезон в България на руските туристи, така и за купуването на имоти от руснаците, българските туроператори се надяват руснаците да се завърнат на българското черноморие,  за сметка на почивките в турски курорти.

България е традиционно позната дестинация за руските туристи, но през последните години, по-доброто обслужване и заради повечето възможности за забавления турските курорти отнеха сериозен дял круизите на славянските братя.

Въпреки, официално, да не се отчита голям отлив на руски туристи през  тази година съдържателите на малки хотели и къщи за гости, заявяват че на места руската реч е била по-скоро екзотична.

isp2

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram