Хиляди обградиха сградата на правителството в Киев

/КРОСС/Хиляди привърженици на европейската интеграция на Украйна обградиха тази сутрин сградата на правителството в Киев и блокираха входовете към нея. Участниците в акцията препоръчаха на служителите „да си ходят в къщи“, защото е обявена национална стачка. Опозицията обяви протеста за безсрочен. Искането е оставка на властта и нови избори. „Бандата вън“, скандират протестиращите.
В събота и неделя отново се стигна до сблъсъци и ранени. Тази сутрин колони от протестиращи блокираха движението около Министерския съвет.
Пред местна телевизия украинският министър на отбраната Павло Лебедев нарече „чиста провокация“ съобщенията в интернет, че властта е извикала в Киев танкове с оглед въвеждане на извънредно положение в страната. Такъв въпрос не е обсъждан, казаха и от кабинета на премиера Азаров.
Киевската градска управа и Профсъюзният дом са окупирани от протестиращи още от вчера. В синдикалната централа е разположен щабът на съпротивата, създаден от опозицията, и малък пресцентър. На площада някои са настроени, че този път обединението ще даде резултат, а други са скептични, че ще има промени.
Лидерите на фракциите във Върховната рада ще обсъдят днес свикването кръгла маса по ситуацията в страната с участието на властта и на опозицията.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram