Руският президент предрече трагични последствия за руско-турските отношения

Атаката срещу руския Су-24 ще има трагични последствия за руско-турските отношения, заяви руският президент Владимир Путин.
Свалянето на изтребителя е „удар в гърба“, допълни той. „Днешната загуба е свързана с удар, който ни е нанесен в гръб от помощниците на тероризма. По друг начин аз не мога да определя това, което се случи“, каза руският лидер.
Руският самолет е свален с ракета въздух-въздух от турски изтребител Ф-16. Той е паднал на сирийска територия, на 4 км от турската граница, уточни Путин и  и подчерта, че сваленият от турските ВВС боен самолет не е заплашвал Турция, а е провеждал операция срещу терористите от „Ислямска държава“.
„Не знам на кого беше нужно това, което беше извършено днес. Във всеки случай не на нас“, заключи руският президент.
„Аз разбирам, че всяка държава има свои регионални интереси, ние винаги се отнасяме с уважение към тях. Но ние никога няма да търпим да се извършват такива престъпления, както днес. И разбира се, ние разчитаме на това, че международната общност все пак ще намери в себе си сили, за да се сплоти в борбата с общото зло. В тази връзка, разчитаме на активното участие в региона в тази борба“, добави руският президент.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram