Антитерористична акция в центъра на Брюксел

Полицията извършва няколко операции, свързани с опасността от атентат, пред която е изправена белгийската столица, съобщи говорител на силите на реда, който поясни, че „различни операции са в ход заради терористична заплаха“.

 

Властите отказват да разкрият подробности около мащабната полицейска акция в белгийската столица, включително и точните райони, в които се провежда тя. Говорител на полицията увери, че след приключването й ще бъде дадена пресконференция, на която властите ще информират обществеността за подробностите около операцията.

 

Белгийските власти призоваха за сдържаност в социалните медии, докато се провеждат антитерористичните операции в столицата Брюксел, съобщават Die Welt и RTBF, цитирани от агенция „Фокус“.

 

По-рано тази вечер информацията за ситуацията в Брюксел беше противоречива.

 

Армията и полицията са започнали специална операция срещу терористи в центъра на белгийската столица, твърдят някои телевизии. Силите на реда блокират няколко улици в района на „Гран плас” и „Рю дю Миди”.

 

Свидетел разказва, че полицията е наредила на хората в ресторантите да си доядат храната и да чакат сигнал за евакуация. Също така са предупредили да не се стои на прозорците.

 

Според друга информация в хотел „Радисън Блу” имало терористична заплаха. Няма заплаха за хотела, пък твърди Канал 4, и допълва, че тревогата е фалшива, а ситуацията се успокоява.

 

През целия ден заведенията и улиците останаха пусти. Само военни патрули обикаляха из Брюксел./Нова ТВ

8aae0339dd31bd52e197d41b2b172e02

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram