Ще оцелее ли Европа от нашествието на бежанците?

„В момента се извършва масова миграция…която може да промени лицето на европейската цивилизация. Ако това стане, то ще е необратимо… При една мултикултурна Европа няма да има връщане. Ако направим грешка днес, това ще е завинаги „, предупреди унгарският премиер Виктор Орбан.

Орбан действа в съответствие с убежденията си. Той издигна 180-километрова ограда по границата със Сърбия, като пренасочи стотици хиляди мигранти от Унгария към Хърватия, а след това – към Австрия и Германия.

В неделя, след като повече от 300 хиляди души преминаха през Хърватия, тя смени левоцентристките си управници с десни. Две седмици по-рано дясната евроскептична партия „Право и справедливост“ спечели убедителна победа в Полша.

Подкрепата за Ангела Меркел, която отвори Германия за 1 милион мигранти, се срива. Баварският Християнсоциален съюз – сестринска партия на Християндемократическия съюз на Меркел, се разбунтува. Бавария е главен входен пункт за стотиците хиляди пристигащи мигранти.

Европа преживява най-голямата масова миграция от Втората световна война насам, когато 14 милиона германци бяха изгонени от Прусия, Източна Германия, Централна и Източна Европа.

Тази масова миграция спря след две години. Но краят на миграцията от Африка и Близкия Изток не се вижда.
Докато европейските граници остават отворени, те ще идват. И хората, които искат да дойдат, не се изчисляват в милиони, а в десетки милиони. И те знаят как да стигнат там.

Пътищата – през Турция към Балканите по суша, или няколко километра през Средиземно море до гръцките острови, или от Либия до Лампедуза и Сицилия или до испанските анклави на брега на Мароко, или към Канарските острови – са тежки, но не и непреодолими.

Защо те не трябва да идват?

Защо арабите и африканците не трябва да бягат от тиранията, терора, бедността и войната, които ги карат да идват в Европа, да живеят добре и да имат жизнени удобства, осигурени на семействата им от щедрите социални държави в Северна Европа? И какво ще ги спре?

„Лагерът на светците“ на Жан Ревел е по-пророческа книга от „Прекрасният нов свят“ на Олдъс Хъксли или „1984″ на Оруел.

Като се има предвид кризите, заплашващи Европа, въпросът вече не е дали ЕС ще оцелее. Въпросът е този на Орбан – ще преживее ли века европейската цивилизация?

Тази година валутният съюз на ЕС – Еврозоната, избегна разпадането, тъй като Атина капитулира и прие икономиите, а трудно пазарящите се германци склониха на спасителен план.

Колко дълго гърците и членовете на Средиземноморския клуб на ЕС ще приемат икономиите? Колко време германците ще спасяват държавите, чието население обича да работи по-малко часове, докато се радва на по-високи социални привилегии?

Според Шенгенското споразумение няма бариери в търговията и пътуванията, в движението на стоки и хора в рамките на ЕС.

В цяла Европа обаче се издигат огради, връщат се граници, антиимигрантски и антиевропейски партии, като Националния фронт на Марин льо Пен във Франция, печелят симпатизанти.

Ако масовата миграция не бъде спряна, надигането на националистическите режими за сметка на европейските либерали и левица е неизбежно.

С ниво на раждаемост под минималното Европа остарява, свива се и умира, сякаш е окупирана и променена завинаги.

Оптимистите дават за пример как Америка е абсорбирала 15-те милиона души, пристигнали по време на Голямата вълна на имиграцията от 1890 до 1920 година.

Но те игнорират разликите. Имигрантите в Америка бяха европейци от християнски държави, пристигащи в страна с опит в асимилацията. И Голямата вълна спря през 1924 г. за 40 години.

За разлика от Америка, Европа никога не е познавала масова имиграция. А тези, които се стичат в Европа, са араби, африканци и мюсюлмани, а не европейски християни или евреи. Те идват от други цивилизации и култури. И те не биват асимилирани, а създават анклави в Европа, копиращи земите, откъдето са дошли.

Миналата година швейцарците гласуваха за намаляване на имиграцията.

Тази година с нарастването на популярността на Партията на независимостта на Обединеното кралство премиерът Дейвид Камерън иска реформи в хартата на ЕС, преди британците да гласуват дали да излязат от ЕС.

С хиляди имигранти, струпани край Кале и входа на тунела към Дувър, британците трябва да се чудят дали е било правилно да прокопаят този тунел под Ламанша към островния им дом.

Заплахите, създадени от масовата миграция към Европа, достигнаха нивото на екзистенциалните.

Може ли една цивилизация да преживее замяната на хората, които я създадоха, с хора от други раси, религии и цивилизации?

Попитайте коренните американци.

Европа ще остане ли Европа, ако бъде заселена с араби, мюсюлмани, азиатци и африканци? Какво ще държи Европа заедно? Свободната търговия ли?

През 1981 г., когато „Солидарност“ бе смазана от режима във Варшава по заповед на Москва, американците проплакаха: „Нека Полша бъде Полша!“

Скоро ще дойде денят, в която един глас ще се надигне през Адриатика и ще призове за край на това нашествие, ако трябва със сила, и ще обяви: „Нека Европа бъде Европа!“

 

Пат Бюканън
WorldNetDaily

 

Пат Бюканън – американски консерватор, съветник на президентите-републиканци Ричард Никсън, Джералд Форд и Роналд Рейгън.

КРОСС

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram