Кученца ще насърчават младите американци да гласуват на 8 ноември

Популярно е схващането, че кучето е най-добрият приятел на човека.

Но освен незаменими другари, четириногите животни ще влязат в нова, неочаквана роля на изборите в САЩ на 8 ноември – ще мотивират младите хора да излязат и да гласуват, разказва Business Insider.

NextGen Climate е организация, финансирана от милиардера Том Стайер, лоято се бори за ограничаване на вредните последствия от изменението на климата. Преди дни групата съобщи, че ще носи кученца пред избирателните секции в серия от събития за увеличаване на избирателната активност в ключовите щати Северна Каролина, Пенсилвания, Невада и Ню Хемпшир.

„Искаме всички млади избиратели да вземат участие на 8 ноември, затова впрегнахме усилията на нашите най-верни другари, които да ни помогнат по време на тези исторически избори“, обяснява Ник Елис, отговарящ за провеждането на мероприятията с четириногите.

Идеята на организацията е дошла, след като активистите й стават свидетели как в избирателни секции, където доброволци и наблюдатетели са довели със себе си кученца, броят на регистрациите и на избирателната активност е по-висок спрямо местата, където не е имало животни.

NextGen е сред малкото политически организации в левия сектор, които се отказаха от традиционната телевизионна реклама като начин да привлекат известната с незаинтересоваността си към политиката младеж.

Вместо това активисти на организацията са пращали лични съобщения до избирателите в описаните по-горе щати и са използвали популярни мобилни приложения като Pokemon Go и Tinder, за да стигнат до младежите./www.infobulgaria.info

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram