И Република Сръбска в Босна иска независимост като Косово

Сръбският член в председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик заяви, че Република Сръбска има същите амбиции за независимост като Косово и напълно подкрепя официален Белград, който настоява за създаване на Съюз на сръбските общини в Косово, предаде Макфакс.

Тези, които лансират историята за независимостта на Косово, трябва да знаят, че и Република Сръбска иска същото нещо, заяви Додик, след като бе помолен да коментира изявлението на бившия косовски външен министър Беджет Пацоли, който оправи послание до сръбския президент Александър Вучич, че има само една възможност – да признае независимостта на Косово, защото това е реалност.

Додик добави, че Република Сръбска и местните сърби подкрепят политиката на Сърбия и нейните власти по отношение на Косово.

Според него Босна и Херцеговина няма да признае Косово заради позицията на Република Сръбска. Разбира се, Босна и Херцеговина не призна Косово, нито пък има намерение да го признае, тъй като Република Сръбска не иска да има двойни стандарти, каза Додик.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram