В руския колеж, където загинаха 21 души, са разигравали военни сцени

В политехническия колеж в Керч, където 18-годишен младеж уби 21 души, е било обичайна практика да се разиграват военни сцени.

От публикации на сайта на училището се вижда, че на различни празници студентите са обличали военни униформи и са разигравали бойни сцени с насилие. При възстановките на военни събития се виждат оръжия, пресъздаване на стрелба и смърт.

Припомняме, на 17 октомври четвъртокурсникът Владислав Росляков влезе в колежа, откри стрелба срещу състудентите си и задейства взривно устройство. Впоследствие в сградата беше намерена и втора бомба, която не е избухнала.
Загинаха 21 души. Ранените са 44, като 7 от тях са в много тежко състояние. Убитите ще бъдат погребани днес.

В руските медии се появиха информации, че няколко дни преди трагедията Росляков е купил 150 патрона.

След нападението той беше открит мъртъв – властите съобщиха, че се е самоубил.

Президентът на Русия Владимир Путин обвини за кръвопролитието влиянието на глобализацията и САЩ.

 Познати на Росляков обаче твърдят, че той е бил почитател на Путин и на сепаратистите в Донбас. В социалните мрежи е контактувал с хора, които са воювали в Източна Украйна и в Чечня, съобщава изданието MK.ru.

Ненавиждаше техникума заради злите преподаватели и намекваше, че ще им отмъщава“, споделят очевидци.

В руските медии не се коментира разиграването на военни сцени от студентите като вероятен катализатор на агресивното поведение от страна на Росляков. На сайта на училището те са обяснени като част от патриотичното възпитание.

news.bg

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram