НАТО се намеси в бъркотията в Либия

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен призова за освобождаването на премиера на Либия Али Зайдан, който бе задържан в четвъртък в личната си резиденция в Триполи, предаде РИА Новости.
„Ако информацията за задържането му е истина, призовавам за незабавното му освобождаване“, каза Расмусен пред журналисти в Брюксел.
В четвъртък сутрин Зейдан беше изведен от своята резиденция в Триполи от неизвестни въоръжени лица и отведен в неизвестна посока. Източник от вътрешното министерство на Либия каза пред агенция ЛАНА, че Зейдан е бил задържан при операция на Управлението по борба с престъпността към ведомството.

В същото време прокуратурата на Либия, както и министерството на правосъдието категорично опровергаха информацията, че е имало издадена заповед за задържането на Зейдан.

Военизираната структура „Оперативен щаб на революционерите в Либия“ пое отговорността за задържането на либийския премиер. Структурата се състои от бивши революционери, претендира за обезпечаването на сигурността в страната наравно с МВР и периодично взема участие в съвместни с министерството операции.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram