Съпрузи убили над 20 жени в Мексико

Двама мексиканци, арестувани в предградие на столицата Мексико, докато пренасяли човешки останки, признаха за убийствата на най-малко 20 жени, предаде Франс прес.

„Това е нечувано, никога не сме се сблъсквали с подобен случай“, коментира прокурорът на щата Мексико Алехандро Гомес по радио Формула.

Двамата серийни убийци, Хуан Карлос Н. и съпругата му Патрисия Н., били арестувани четвъртък в североизточното предградие Екатепек, известно с високото равнище на насилие. Те били заподозрени за шест убийства, но мъжът е признал за над 20 и е съобщил подробности за десет от тях.

Двойката привличала жени с предложения за продажба на бебешки дрехи. Повечето жертви са били самотни майки, търсещи изгодна сделка, обясни прокурорът. Убиецът признал, че е насилвал много от жертвите, преди да ги убие и да продаде останките и вещите им. Освен това той е продал двумесечното бебе на една от жените на друга двойка, която също е арестувана.

Убиецът съобщил за убийствата спокойно и с доволен вид, подчерта Гомес, според когото мъжът иска да се прочуе.

Двойката убийци има три деца.

След обявяването на случая стотици мексиканци организираха шествие със свещи и бели дрехи по улиците на Екатепек, за да искат да се сложи край на убийствата на жени. По данни на ООН всеки ден в Мексико биват убити средно по седем жени, пише БТА.

novini.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram