Безпощадна атака към Тръмп след скандалния запис

Съпругата на милиардера Доналд Тръмп, който е републиканският кандидат за президент на САЩ, определи изказванията на половинката си по адрес на жените като обидни и неприемливи, предадоха световните агенции. Мелания Тръмп призова хората да простят на съпруга й за подобни изказвания, които не го представяли в действителна светлина.

„Думите, използвани от съпруга ми, са според мен неприемливи и обидни. Те не го представят като човека, когото аз познавам“, заяви Мелания Тръмп. „Надявам се, че хората ще приемат извиненията му /на Тръмп/, както аз го направих“, допълни Мелания.

Скандалният запис от 2005 година беше разпространен в петък от в. „Вашингтон пост“. В него Тръмп в разговор с телевизионния водещ Бил Буш прави редица вулгарни и сексистки изказвания. След публикуването на записа Тръмп си навлече критики от всички страни, както от демократите, така и от републиканците. Милиардерът в специално изявление поднесе извиненията си за коментарите си, но каза, че разпространението на скандалния видеозапис е опит да се отвлече вниманието на хората от проблемите на САЩ, припомня ТАСС.

Американският вицепрезидент Джо Байдън обвини Тръмп в сексуално насилие след публикуването на видеозаписа, предаде ТАСС. Тези думи са унизителни. Такова поведение е злоупотреба с власт. Това е непристойно. Това е сексуално насилие, написа Байдън в Туитър.

Републиканският сенатор Джон Маккейн обяви, че оттегля подкрепата си за Тръмп след публикуването на видеозаписа с вулгарните изказвания, предадоха световните агенции.

Бившият американски държавен секретар Кондълиза Райс се присъедини към хора на републиканците, призоваващи Доналд Тръмп да се оттегли от кандидатпрезидентската надпревара, предадоха ДПА и ТАСС. „Достатъчно! Доналд Тръмп не бива да става президент. Той трябва да се оттегли!“, написа Райс във Фейсбук. Като републиканка, се надявам да подкрепя някой, който има достойнството и позицията да претендира за най-висшия пост в най-великата демокрация на земята“, допълни тя.

Подобен призив отправи и бившият губернатор на щата Калифорния Арнолд Шварценегер. Той каза, че оттегля подкрепата си за Тръмп. / Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram