Доналд Тръмп взима Нобеловата награда за мир?

Доналд Тръмп е фаворит за тазгодишната Нобелова награда за мир, написа американското сп. Тайм.

Според изданието в списъка на номинираните за престижния приз освен президента на САЩ са влезли лидерът на Корейската народнодемократична република Ким Чен-ун, държавният глава на Република Корея Мун Чже-ин. Тримата държавници може да получат наградата заради договореността за премахване на ядрените оръжия на Корейския полуостров.

Тайм посочва още, че за Нобела за мир може да претендират и бившият лидер на автономната испанска провинция Каталуня Карлес Пучдемон, Папа Франциск, както и саудитският блогър Раиф Бадави, който в момента излежава присъда за обида на исляма.

По-рано се появи информация за балканска връзка в Нобеловата  награда за мир. Като novini.bg вече писа, Шведската академия може да отличи гръцкия премиер Алексис , македонския му колега Зоран Заев и първия дипломат на Европейския съюз Федерика Могерини. Тримата политици може да получат приза заради споразумението от 17 юни, подписано на брега на Преспаското езеро. Документът сложи край на повече от 27-годишния спор между Атина и Скопие за името на Македония.

novini.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram