„Амнести Интернешънъл“ остро критикува Ердоган за насилието в Турция

Международната правозащитната организация „Амнести интернешънъл” изготви специален доклад за масовите протести в Турция, стартирали с палатковия лагер в парка „Гези” на площад „Таксим” в Истанбул. В документа се констатира, че „в 10-та годишнина от управлението си Партията на справедливостта и развитието (ПСР) на премиера Реджеп Тайип Ердоган все още не проявява уважение към основни човешки права”, информира турският телевизионен канал Си Ен Ен Тюрк.
 „Амнести интернешънъл” оповести доклада си за масовите протести в Турция на специална пресконференция в Истанбул. Докладът е оформен и публикуван под заглавието „В Турция се възпрепятства правото за свобода на събиранията чрез използване на насилие”. 
 
В него специално се подчертава, че „протестите в страната са били мирни, като участващите демонстранти не са представлявали каквато и да е заплаха”. В тази връзка се прави заключението, че „по време на масовите протести е осъществено сериозно погазване на основните човешки права”, посочи още турският телевизионен канал Си Ен Ен Тюрк.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram