Лудият Ким ще бъде тестван както никога досега, отвърна Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп отговори на изключително острите реплики на вожда на Северна Корея от по-рано днес, като се зарече в профила си в „Туитър“, че Ким щял да бъде „тестван както никога досега!“

„Ким Чен-ун от Северна Корея, който очевидно е луд, който няма нищо против неговият народ да гладува или да бъде избиван, ще бъде тестван както никога досега!“, написа Тръмп.

По-рано днес Ким Чен-ун нарече Тръмп „умопобъркан и изкуфял старец„.

По думите на Ким, речта на Тръмп пред Общото събрание на ООН „потвърди, че напредъкът по ядрената и ракетната програма е правилният път и той ще бъде следван докрай“.

Той определи коментарите на Тръмп като „обявяване на война“ и се зарече, честраната му ще обмисли възможно най-крайните мерки в отговор.

„Поведението на умопобъркан на американския президент, открито изразяващ на сцената на ООН неморалната воля за „пълно унищожение“ на суверенна държава… прави дори онези с нормална мисловна способност да не могат да запазят хладнокръвие и благоразумие“, предупреди Ким Чен-ун.

„Със сигурност и определено ще подчиня умопобъркания американски изкуфял старец с огън“, заплаши вождът Ким.

В речта си пред Общото събрание на ООН Тръмп нарече Ким Чен-ун „ракетен човек, потеглил на самоубийствена мисия “ и каза, че ако САЩ бъдат принудени да защитават себе си или своите съюзници, те няма да имат друг избор, освен да разрушат напълно Северна Корея.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram