Увеличават се жертвите в Мексико

Вече втора нощ спасителите в Мексико продължават разчистването на останките от разрушените след труса във вторник сгради.
Жертвите вече са 230, а ранените са хиляди.
Президентът Енрике Пеня Нието обяви тридневен траур в памет на загиналине.Властите на Мексико сити не губят надежда – съобщава се, че в сряда 52-ма души са спасени изпод отломките, предаде Би Би Си.В битка с времето, екипите се надяват да намерят оцелели под рухналото начално училище в мексиканската столица.Смята се, че 13-годишно момиче е оцеляло, като е успяло да се скрие под маса.Най-малко 21 деца и петима възрастни са загинали под руините. Много други се смятат за изчезнали.Десетки други сгради също са разрушени.Доброволецът Енрике Гардиа съобщи, че с тормоскенер са засечени оцелелипод останките на сградата.

Живи са! Живи!“ – извика спасителят.

„Някой почука по стената няколко пъти, а на друго място отговориха със светлинен сигнал с лампа.“ – обясни Гардиа.Наблизо майка на 7-годишно момиченце сподели пред репортерите: „Никой не може да си представи болката, която изпитвам сега.“

Спасителите са намерили затрупано момиченце, което е помръднало с ръка сред отломките. Не се съобщават подробности за състоянието на детето, но е известно,че спасителите са му спуснали вода и храна.На събралите се наблизо хора често се напомня да пазят тишина, за да могат екипите да чуват звуците изпод руините.

На мястото работят над 500 военни и 200 служители на полицията, както и доброволци.

news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram