Идентифицираха заподозрян за атентата в метрото в Лондон

Британските служби за сигурност са идентифицирали заподозрян, замесен в атентата в натоварен метровлак в Западен Лондон, с помощта на кадри от камерите за видеонаблюдение, съобщава Sky News, цитирайки източници от службите за сигурност.

„Източници от службите за сигурност твърдят, че са идентифицирали заподозрян, замесен в атентата с помощта на камери за видеонаблюдение“, посочи журналист на британската медия в „Туитър“.

Междувременно след заседанието на комисията за извънредни ситуации „Кобра“, британският премиер Тереза Мей благодари на службите за спешно реагиране, за професионализма и смелостта им.

По думите ѝ, полицията правела всичко възможно, за да идентифицира отговорните за терористичната атака и да ги изправи пред съда, но призова обществеността да продължи да живее нормално живота си.

След заседанието на „Кобра“ не беше увеличено нивото на заплаха от тероризъм до най-високото критично равнище, уточни британският премиер.

Нивото на заплаха се увеличава до критично равнище, ако службите за сигурност смятат, че заплахата от следваща атака е непосредствено надвиснала.

„Заплахата от тероризъм, пред която сме изправени, продължава да е много сериозна, но като работим заедно, ние ще ги победим“, добави Тереза Мей.

Според експерти експлозията в метрото показва, че шансът терористите да причинят големи поражения не са били големи./КРОСС

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram