Кола се вряза в кортежа на сръбския президент, трима са арестувани

Сръбската полиция арестува трима мъже, след като с кола се блъснали в официалния конвой на сръбския президент Александър Вучич, предаде АФП, като се позовава на министъра на вътрешните работи Небойша Стефанович.

Вестник „Политика“ уточнява, че тяхната кола се е сблъскала в събота сутринта в близката периферия на Белград в колата на държавния глава, която била начело на колона от три официални коли. Очаква се те да бъдат изправени пред прокурор в понеделник.

Тримата били охранители на популярно нощно заведение в сръбската столица и известни с криминалното си минало, посочва „Политика“.  Карали луксозната кола на футболист, който се веселил през нощта в тяхното заведение.

Според Небойша Стефанович, цитиран от Танюг, следователите не разполагат с някаква индикация, че това може да е умишлена атака. Преди близо година Александър Вучич, тогава премиер, бе поставен под строга охрана след като близо до Белград, в кола, паркирана край дома на виден представител, който Вучич щял да посети, бяха открити оръжия.

Тогава се заговори за евентуално подготвяно убийство. Разследването не успя да намери потвърждение на тази хипотеза. През 2003 г. Сърбия бе потресена от убийството на своя проевропейски премиер Золан Джинджич.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram