Стена да спира мигрантите по границата предлага Тръмп

Кандидатът за президент на САЩ на Републиканската партия Доналд Тръмп разкри още подробности за намеренията си да ограничи броя на имигрантите, ако бъде избран за държавен глава, съобщи БНР. Предупреждението му този път бе насочено не само срещу срещу нелегалните, но и срещу притежателите на визи.

„Ще построим голяма стена на границата, ще попречим на нелегалните имигранти да се ползват от социални помощи и ще създадем програма „вход-изход“, за да гарантираме, че онези, които надвишават срока на визите си, ще бъдат бързо отстранявани. Ако не спазваме срока за визите, то тогава границите ни ще са отворени и няма да имаме нищо освен престъпност. Това ще е краят“, каза Тръмп пред привърженици в Де Мойн, щата Айова.

Кандидат-президентът казал още, че чрез система за проследяване ще се следи визите да не бъдат просрочвани.

Според анализатори на предизборната борба в САЩ кандидатът на републиканците се мъчи да балансира между консерваторите и по-либералните привърженици на партията, които не приемат изявленията му за масови депортации. Според последните допитвания Тръмп все още изостава зад демократа Хилари Клинтън. Треднината й е от 5%.

Проведено на 22-25 август допитване на агенция “Ройтерс/Ипсос“ показва, че 41% от избирателите подкрепят Клинтън преди президентските избори на 8 ноември, докато подкрепата за Тръмп е 36%. В същото време 23% няма да подкрепят нито един от двамата кандидати и отговаря в анкетата с „друг“ или “няма да гласувам“, сочи проучването, цитирано от агенция „Фокус“./epicenter.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram