Борис Джонсън хвърля оставка?

Крайно време е Великобритания да има ново правителство и нов премиер, които да изработят план за действие за нашата страна след нейното излизане от Европейския съюз. Това е казал източник от канцеларията на премиера Борис Джонсън на Би Би Си. 

Според Даунинг стрийт 10 от органа на изпълнителната власт на Обединеното кралство са били готови да помолят кралица Елизабет II да разпусне Камара на общините (долната камара на парламента в Лондон) до средата на септември, Джонсън да подаде оставка, да се произведе извънреден вот и новият състав на парламента да излъчи ново правителство. 

Вероятно следващият кабинет ще положи клетва по време на тронна реч на монарха, насрочена за 14 октомври, предполага медията. 

Ходът на Джонсън е целял да се блокира работата на парламента и депутатите да нямат време да приемат закон, спиращ Брекзит без споразумение с ЕС, коментира Би Би Си. 

В случай че Брюксел и Лондон не постигнат споразумение за отношенията между Британия и останалите 27 страни от блока, това означава край на свободното движение на хора, стоки и капитали между Острова и членките на ЕС.

Източник: Новини.бг

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram