САЩ няма да намалят митата на Турция

В интервю за Reuters от Овалния кабинет в Белия Дом американският президент Доналд Тръмп заяви категорично, че САЩ няма прави отстъпки на Турция, както и че не го е грижа за възможните негативни ефектив върху европейската икономика от неговите наказателни мита.
Тръмп вдигна налозите за внос на турска стомана и алуминий след отказа на турския президент Реджеп Тайип Ердоган да освободи американския пастор Андрю Брансън. Президентът на САЩ коментира предисторията, в която той убедил Израел да освободи задържан турски гражданин. Това го карало да мили, че Ердоган, от своя страна, ще направи същото с духовника.
„Мисля, че това, което прави Турция, е много тъжно. Мисля, че правят ужасна грешка. Няма да има отстъпки”, коментира Тръмп отказа на Турция да го стори.
„Харесвам Турция. Много харесвам турския народ. Досега имах много добри отношения с президента, както знаете. Разбирахме се чудесно. Имах много добри отношения. Но това не може да е еднопосочна улица. Няма повече да е еднопосочна улица за САЩ”, каза президентът на САЩ.
На въпрос може ли действията на Америка да повлияят негативно върху други икономики Тръмп заяви: „Изобщо не ме интересува. Точно това трябва да се направи”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram