Продължава издирването на атентатора от Барселона

Испанската полиция продължава да издирва Юнес Абуякуб от 12-членната терористична клетка, която подготви и извърши нападенията миналата седмица в Барселона и Камбрилс, предаде ДПА. В двете терористични атаки загинаха 14 и бяха ранени 132 души.
Има предположения, че Абуякуб е шофирал наетия микробус, който се вряза в минувачи на пешеходната улица „Рамблас“ в Барселона.
Каталунското правителство съобщи днес, че в болница остават 51 души, 10 от които са в критично състояние.
Полицията изследва тялото на мъж, намерен мъртъв в колата му. Три часа след нападението на „Рамблас“ в четвъртък вечерта мъж с „Форд фокус“ избягал от полицейска проверка, като ранил полицайка.
Тогава полицаите открили огън и шофьорът побягнал. Първоначално полицаите решили, че са застреляли собственика на автомобила – 34-годишния Пау Перес Вилян, намерен мъртъв в колата, но той бил убит с хладно оръжие, а не от куршум и сега полицията се опитва да узнае кой е карал колата и дали е свързан с атентатите, посочва АФП.

Междувременно, Италия поиска засилване на разузнаването срещу терора, предаде АП.
Агенцията се позовава на италианския външен министър Анджелино Алфано. Той посети импровизирания мемориал на улица „Ла Рамбла“в Барселона.
Той призна за заплахи от „Ислямска държава“, че Италия ще бъде следващата мишена. Равнището на риска от терористична заплаха в Италия е високо и ще остане високо, каза италианският външен министър.

 

Източници: Дарик и news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram