Нарасна броят на жертвите на атентатите в Каталуния

Загиналите при атентатите в Каталуния станаха 14 души, след като ранена при нападението в Камбрилс жена почина в болница, съобщи каталунската генерална дирекция за гражданска защита, цитирана от Франс прес.

„Важно. Тежко ранена жена, настанена в болница „Жуан Двадесет и трети“, почина. Жертвите от атентатите в Барселона и Камбрилс станаха 14″, огласи в Туитър службата, която не включва в този брой петимата предполагаеми терористи, убити от полицията в Камбрилс.

130 човека с били ранени при атаките, съобщи говорител на спасителните служби, цитиран от Ройтерс.

Той отбеляза, че 17 от тези хора са в критично състояние, а 30 са сериозно пострадали.

Петима души с автомобил Ауди прегазиха хора в курорта Камбрилс в нощта срещу петък в опит да повторят нападението от Барселона. Полицията ликвидира терористите., В атаката в Камбрилс бяха ранени петима граждани и един полицай.
БГНЕС

Бял микробус връхлетя към 16,50 часа местно време вчера пешеходците на улица „Ла Рамбла“, в туристическото сърце на Барселона, при което загинаха 13 и бяха ранени около сто души.

Около осем часа по-късно, малко преди полунощ, автомобил „Ауди А3“ се вряза в множеството на крайбрежния булевард в курорта Камбрилс, на 120 км южно от Барселона, ранявайки седем души, включително един полицай. Починалата днес в болница жена е именно от тези ранени. След атаката последва стрелба, при която полицията ликвидира намиращите се в аудито хора – предполагаеми терористи, опасани с фалшиви пояси с експлозиви.

При терористичните атаки в Барселона и Камбрилс са убити и ранени граждани на 34 държави, съобщиха в Туитър каталунски служби за спешна помощ, цитирани от ДПА.

Властите предупредиха, че данните са временни, и не уточниха броя на жертвите по националност.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram