Мъж разби самолет в къщата си заради семеен скандал

Мъж разби малък самолет в собствения си дом след семеен скандал със съпругата си в понеделник, 13 август, съобщи CBS News.

47-годишният Дуейн Юд, който бил опитен пилот, откраднал самолета и го насочил към дома си в град Пейсън, щата Юта, САЩ. Вследствие на удара той е загинал.

Същият е бил освободен от ареста броени часове преди да нападне дома си.По данни на Наоми Сандовал, служител в местната полиция, в къщата били жената на пилота и момче. Вследствие на случката къщата е била напълно погълната в пламъци. Жената и детето обаче успели да се спасят.
Няма данни дали момчето е дете на пилота самоубиец.

Мъжът е бил арестуван в неделя, 12 август, след като свидетел го видял как упражнява агресия спрямо жена си. Той е бил задържан и впоследствие освободен. Няма данни какъв е поводът за скандала между двамата.

След като властите пуснали мъжа, те го придружили до дома. От там дой взел свои вещи, качил се в камиона си и си тръгнал, като всичко преминало инциденти.

„Мъжът е отличен пилот“, уточни служителят на реда.

Стана ясно и че преди да разбие самолета в дома си, мъжът се врязал в барака отстрани на къщата, което вероятно променило малко траекторията на самолета.

Власти са започнали разследване по случая.

Припомняме, преди броени дни мъж отвлече самолет от летище „Такома“ в Сиатъл. Впоследствие стана ясно, че самолетът се е разбил на остров, намиращ се в близост до летището. Мъжът е загинал.

Властите съобщиха, че „черните“ кутии от машината са намерени. Разследването продължава.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram