Нападение срещу джамия в Осло

В норвежката столица Осло беше извършено нападение срещу джамия. Един човек е леко ранен. По-късно недалеч от мястото беше открито и тялото на жена, за която се предполага, че е роднина на извършителя. Мотивите за атаката са неизвестни.

Млад мъж открива стрелба в джамия в ислямския център Ан Нур в предградие на Осло. Малко по-късно той е обезвреден от посетител на джамията и предаден на полицията, съобщава БНТ.


Няколко часа след атаката в къща в същото предградие е намерено тялото на жена, за която се предполага, че е роднина на заподозрения. Според полицията нападателят е действал сам. Той е известен на органите на реда, но няма криминално минало. Започнало е разследване както на атаката в джамията, така и на смъртта на жената.

Заподозреният е на около 20 години. Очевидци разказват, че когато нахлул в джамията, той бил облечен в черно, носел каскет и бронежилетка и две приличащи на пушки огнестрелни оръжия и пистолет. Макар все още да не са известни мотивите за това поредно нападение срещу джамия, то отново поставя въпроси в контекста на атаки като тези в САЩ и Нова Зеландия.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram