Северна Корея се надява да забие флага си на Луната

Севернокорейски официални представители в областта на космонавтиката работят по петгодишен план за изпращане на модерни сателити в орбита до 2020 година, а също и за поставяне на флага на КНДР на Луната в рамките на 10 години, съобщава АП.

В интервю за осведомителната агенция високопоставен представител на севернокорейската версия на НАСА обяви, че международните санкции няма да спрат Пхенян от изпращането на повече сателити до 2020 година. Представителят изрази надежда да види знамето на КНДР на Луната в рамките на следващите 10 години.

Въпреки че САЩ и съюзниците им се опитват да блокират космическото ни развитие, учените ни ще завладеят Космоса и определено ще поставят флага на КНДР на Луната”, каза директорът на отделна за научни изследвания към севернокорейската Национална администрация за космическо развитие.

Планираме да създадем наблюдателни сателити и да разрешим комуникационните проблеми чрез създаването на геостационарни сателити. Всичката тази работа ще бъде основата за полета до Луната”, добави представителят, пояснявайки, че лично би искал да види това да се случи „в рамките на 10-годишен период”.

Според него санкциите са „смехотворни”.

Нашета страна започна да изпълнява плана си и започнахме да печелим от това. Без значение какво другите мислят, страната ни ще изстреля повече сателити”, поясни още той.

news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram