Тръмп предупреди САЩ: Не се опитвайте да отнемете Крим от Русия, ще избухне Трета световна война!

Републиканският кандидат за президент отново призова за съюз между Вашингтон и Москва в битката срещу „Ислямска държава“

Опитите на САЩ със сила да отнемат Крим от Русия, за да върнат полуострова на Украйна, може да станат причина за избухването на Трета световна война. Това заяви републиканецът Доланд Тръмп на предизборен митинг пред свои привърженици в Охайо, предава РИА Новости.Републиканецът припомни разговора си с кореспондента на ABC, където посочва: „ Аз го казах. Това беше преди около две години. Но искам да знам, искате ли да започнете Трета световна война, за да си върнете Крим?”

В речта си към жителите на Охайо, Тръмп призова за съюз със Русия в борбата срещу Ислямска Държава. Той допълни, че към тях може да се присъединят и съседни страни, както и НАТО.

По-рано, Доналд Тръмп не изключи, че при спечелване на изборите през ноември може да признае Крим за част от Русия и да снеме санкциите срещу Москва. Той добави, че жителите на Крим искат да бъдат с Русия, но „не там където са били преди”.

В Кремъл нарекоха думите на милионера „предизборна реторика”

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram