Пороен дъжд наводни Истанбул, има ранени хора

Силен дъжд се изсипа над Истанбул късно снощи. Пороят, придружен с градушка и силна буря, продължи близо 20 минути и нанесе огромни щети. Има повредени покриви, изпочупени прозорци, избухнаха пожари, реки от вода заляха пътищата, информира БТА.

Заради дъжда бе преустановено движението в европейската част на мегаполиса. Летището Ататюрк за кратко спря работа, самолетите се отклоняваха към други летища.

Един строителен кран падна върху покрива на гарата Хайдарпаша на азиатския бряг на мегаполиса и нарани един човек, който бе настанен в болница.

От падането на крана избухна пожар, който бързо бе потушен.

Пострада и арменското гробище, намиращо се в квартала Пангалтъ,община Шишли. От бурята се е съборила една от стените на гробищния парк. Двама души са ранени.

От центъра за бедствия и кризи в Истанбул съобщиха, че за 20 минути са паднали 40 литра валежи на квадратен метър; 372 светкавици и гръмотевици са регистрирани по време на пороя.

Мълния порази дървен склад в квартала Кяътхане, избухна пожар, но бе овладян от екипи на пожарната.

Екипи на центъра за бедствия и кризи участваха в спасителните дейности. 6388 души с 1194 коли и 417 моторни помпи са се включили в отстраняването на щетите. /dnes.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram