Нова услуга за споделено ползване на автомобили стъпва в България

Първата услуга за споделено ползване на автомобили ще бъде достъпна у нас в края на лятото. След успешен старт в Белгия, CarAmigo отваря платформата си и за потребителите в България на www.caramigo.eu.

„Нашата платформа свързва собствениците на автомобили с хора, които имат нужда от кола за определен период”, споделя съоснователят на сайта Мирослав Михайлов. „Потребителят бързо и лесно може да наеме автомобила, който му харесва, където и когато му е удобно.”, допълва Михайлов.

CarAmigo решава още един основен проблем, който стои пред собствениците на автомобили. „Множество изследвания сочат, че европейците биха отдали под наем автомобила си и биха наели кола от частен собственик, но само при условие, че се чувстват сигурни като потребители на подобни услуги”, казва съоснователят Тим Гюбел. „Ролята на CarAmigo е да осигури точно това липсващо звено”, подчертава Гюбел.

Добавената стойност на услугата е система от защити и гаранции, включваща Каско и пътна помощ в цялата страна за периода на ползване на услугата, осигурено от Групама Застраховане. Колите и шофьорите пък преминават през независима проверка и верификация при регистрация. Разбира се, най-силният регулатор и гарант за качеството на услугата са индивидуалните рейтинги и оценки, давани от самите потребители при всяко наемане на кола.

Очаква се услугата да стартира пълноценно до края на лятото, а дотогава на платформата ще могат да се регистрират само автомобили.

manager.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram