Историческо: Първо ръкостискане между Путин и Тръмп

Руският президент Владимир Путин и американският му колега Доналд Тръмп се ръкуваха за пръв път при пристигането си на срещата на върха на Г-20 в Хамбург, съобщи Кремъл, цитиран от Франс прес.

„Стиснаха си ръцете, казаха, че ще си направят отделна среща и ще се видят скоро“, заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Между двамата ръководители е насрочена среща в 15,45 часа местно време в кулоарите на форума на Г-20.

Доналд Тръмп написа по-рано в Тwitter, че с нетърпение очаква срещите си днес с лидери от целия свят, включително с руския му колега Владимир Путин, предаде ТАСС.

„С нетърпение очаквам днешните срещи със световните лидери, в това число и моята среща с Владимир Путин. Имаме много неща за обсъждане“, се казва в туита на Тръмп.

По повод срещата Тръмп-Путин агенция Асошиейтед прес припомня друг туит на американския президент от времето, когато Тръмп беше само бизнесмен, риалити звезда и създател на конкурсите за красота „Мис Вселена“.

На 18 юни 2013 г. Тръмп написал в Тwitter: „Мислите ли, че Путин ще отиде на конкурса „Мис Вселена“ в Москва през ноември? Ако това е така, дали той ще стане моят нов най-добър приятел?“, пише БТА.

Протестиращи нападнаха охраната на хотела в Хамбург, където са отседнали Путин, южнокорейският президент Мун Дже Ин и австралийският премиер Малкълм Търнбул, съобщи полицията, цитирана от ДПА.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/world/2017/07/07/istorichesko-pyrvo-rykostiskane-mejdu-putin-i-trymp.346643

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram