Русия „охлади“ Турция, поправяне на отношенията не можело да стане за няколко дни

Кремъл обяви, че никой не трябва да смята, че е възможно да поправи обтегнатите отношения на Русия с Турция само за няколко дни, след като турският президент Реджеп Тайип Ердоган вчера се извини за свалянето на руския бомбардировач от Турция през ноември, изпращайки писмо до руския си колега Владимир Путин, съобщава „Ройтерс”.

Путин и Ердоган ще проведат телефонен разговор по инициатива на Москва в сряда, уточни говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред журналисти.

Междувременно турският министър-председател Бинали Йълдъръм заяви, ченормализацията на отношенията между Турция и Русия била започнала, добавяйки, че подобряването на отношенията с всички черноморски и средиземноморски страни било важна цел.

Йълдъръм направил тези коментари пред членове на своята управляваща Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в парламента. Той говори ден след като Турция обяви възстановяването на дипломатическите отношения с Израел и се извини на Русия за свалянето на руския самолет, опитвайки се да поправи обтегнатите отношения./news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram