Кораб се преобърна в Колумбия, 6 са жертвите, десетки – в неизвестност

Шестима души са загинали, а над 30 човека са в неизвестност, след като туристически кораб с около 150 човека се преобърна във водоем близо до град Меделин в Колумбия.

Шест души загинаха, а 31 са обявени за издирване, каза президентът на страната Хуан Мануел Сантос, след като местното управление на департамента Антиокия съобщи други данни – 9 загинали и 28 изчезнали.

Думите на Сантос бяха потвърдени и от Национално звено за управление на риска. Оттам дори допълниха, че няма чуждестранни граждани след загиналите, както и непълнолетни.

Властите започнаха голяма спасителна операция с участието на военновъздушните сили и пожарникари от близките градове.

В социалните медии бяха разпространени видеозаписи, показващи как неколкоетажен ферибот потъва, а други туристически плавателни съдове идват на помощ.
Оцелели хора казаха, че корабът, изглежда, е бил претоварен и че никой от пътниците не е носел спасителна жилетка. Според други данни спасителни жилетки е имало, а жертвите са предимно хора, които са решили да ги свалят по време на престоя си на корабчето.

Водният басейн Гуатапе, където е станало корабокрушението, е популярно място за отдих, намиращо се на около час път от Меделин./ Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram