Българите в чужбина се вдигат против Бойко и ГЕРБ

Масови протести на български емигранти в Западна Европа се организират в социалната мрежа Facebook. Насрочени са за тази събота /30 юни/ и са под надслов:Българи в България и чужбина против геноцида на Борисов„.

Нашенците в чужбина ще скандират под плакати с надписи „Мафията ГЕРБ!“, „Оставка и съд за Бойко и ГЕРБ“, „Системата ни убива!“.

„Нашите сънародници в Испания излизат пред Българското посолство в Мадрид на 30-ти юни 2018г в 10:00ч. локално време, за да подкрепят текущите искания на българските майки, както в подкрепа на паралелния протест, който ще се състои пред Българското посолство в Лондон,породен  от недоволството на съгражданите ни спрямо настоящото управление в България“, пише в събитието във Facebook.

И още: „Сънародниците ни в Германия излизат навън, за да покажат своето недоволство спрямо настоящото управление и статукво в България!
Ние имаме 1 000 000 причини!
Този протест е и в подкрепа на текущите протести относно исканията на българските майки от правителството, както и в съпричастност на множество наши сънародници, пострадали от порочната система, упражнявана от властимащите в България!
Паралелни протести ще се проведат в същия ден пред българските посолства в Лондон и Мадрид!
Нека се съберем заедно и кажем- СТИГА ТОЛКОВА!
Молим всеки,който не се примирява с несправедливостите, беззаконието и безхаберието на политическата класа в България, да дойде с нас на мястото на събитието“.

От Албинона също призовават в мрежата за протест: 

„МЕГА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ГЕНОЦИДА НА БОРИСОВ И ГЕРБ!
Българите във Великобритания ще поискат ОСТАВКА и СЪД за Борисов и правителството на ГЕРБ на 30-ти юни 2018г. пред Посолството на Република България във Великобритания от 11:00ч до 16:00ч (UK time)
186-188 Queen’s Gate, Kensington, London SW7 5HL
НЕКА ВСИЧКИ БЪДАТ В ЧЕРНО, НЕКА ВСИЧКИ ДА БЪДАТ В РЪКА СЪС ЗАПАЛЕНА СВЕЩ! – ТРАУР ЗА ПОГУБЕНИТЕ ЖИВОТИ, ЗА ИЗГУБЕНИТЕ МЕЧТИ, ЗА ОТКРАДНАТОТО БЪДЕЩЕ, ЗА ПРОКУДЕНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД НА ЗАГИВАЩАТА НИ РОДИНА!!!
Паралелни протести ще се организират и пред други български посолства по света, както и в градове, в които няма посолства, но има много българи!
Причините за исканата ОСТАВКА са плашещо много, но са обобщени само в една дума – ГЕНОЦИД срещу българския народ!“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram