Су 27 се разби край Москва

Руски изтребител Су-27 („Сухой“) се разби тази сутрин при връщането си на базовото летище в Кубинка, западно от Москва, след изпълнение на планов полет. Пилотът, майор Сергей Ерьоменко, загина, съобщи пресслужбата на руското министерство на отбраната, цитирана от ТАСС.

На борда не е имало оръжия и боеприпаси. Самолетът е част от групата за висш пилотаж „Руските витязи“ и се връщал от демонстративен полет по случай откриването на паметник на руските бойни авиатори в село Акушино.

Според министерството причина за катастрофата, по предварителни данни, е станал „отказ на техниката“. Няма нанесени сериозни щети на земята в района на катастрофата – село Мураново в Московска област. Пилотът направил всичко възможно да насочи падащия самолет извън населеното място, поради което не му останало време да катапултира.

Започнало е разследване. Черната кутия на самолета е намерена и е в добро състояние, съобщи за ТАСС източник от разследващата комисия. Главното командване на руските Военно-космически сили спря всички полети на изтребителите Су-27 до изясняване на причините за катастрофата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram