Руски изтребител засече на своя територия US бомбардировач

Руски изтребител Су-27 е прихванал и съпроводил стратегически бомбардировач Б-52 на Вонновъздушните сили на САЩ, летял над границите на Русия над Балтийско море, съобщиха от Руското военно министерство, цитирани от ТАСС и Лента Ру.

От РИА Новости уточняват, че американският бомбардировач е летял над неутрални води по протежение на границите на Русия.

Инцидентът е станал във вторник 6 юни около 10:00 московско време. Екипажът на руския Су-27 се е приближил към въздушния обект на безопасно разстояние, идентифицирал го е като американски стратегически бомбардировач Б-52 и го е съпроводил, съобщиха от военното ведомство.

По-рано в Талин заявиха, че стратегическите бомбардировачи Б-1 и Б-52 участват в учението на НАТО Saber Strike, което се провежда в Естония, припомни РИА Новости.

Последният път, когато руски изтребители прихванаха американски самолет, беше през месец май. Тогава Су-30 прихвана над Черно море разузнавателния P8A „Посейдон“, летящ към руската граница. След това американският самолет измени маршрута си.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram