Русия вдигна някои от санкциите срещу Турция

Руският президент Владимир Путин подписа указ „За премахване на някои икономически мерки по отношение на Турция“, предава „Фокус“. Документът е публикуван на официалния сайт на Кремъл.

По-специално, указът премахва ограниченията за турски компании, работещи в Русия и забраната за наемане на работа на турски граждани в Руската федерация.

Според указа на президента частично се подновява споразумението за безвизово пътуване на гражданите на Русия и Турция, което бе замразено от 1 януари 2016 г. Въвежда се безвизов режим за „граждани на Република Турция, членовете на екипажите във въздухоплавателните средства на Турската република, както и гражданите на Република Турция, притежаващи валидни служебни паспорти и изпратени в Руската Федерация на краткосрочни мисии, включително дипломатическите и консулските представителства на Република Турция, намиращи се на територията на Руската федерация, така и на членовете на техните семейства, при спазване на принципа на взаимност от страна на Република Турция по отношение на руските граждани, притежаващи валидни служебни паспорти“./КРОСС

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram