Виктор Орбан: Либералната демокрация е виновна за демографските кризи

Унгарският министър-председател обяви, че ще стартира „сериозен план за действие в семейната сфера“, за да успее да спре до 2030 г. спада на населението

Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че ще стартира „сериозен план за действие в семейната сфера“, за да успее да спре до 2030 г. спада на населението на страната си, предава изданието Politico, цитирано от Агенция „Фокус“.

Орбан същевременно обвини либералната демокрация за демографския срив. Според него тя е подкопала традиционните семейни ценности.

„Имало много видове семейства, различни начини на живот и либералната демокрация смята, че не трябва да правим разлика между тях. Иска да ги третираме равни пред закона и именно заради това днес ние имаме демографски спад“, заяви Орбан.

Той каза, че си е поставил за задача да „запази Унгария сигурна и християнска“ и допълни, че и страната му, и Европа трябва да приемат модернизирана версия на „Християнската демокрация“.

„Християнската демокрация ще ни защити от миграцията, ще защити границите, ще подкрепи традиционното семейство от един мъж и една жена и ще приеме защитата на християнската култура като нещо естествено“, допълни той.

epicenter.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram