Жертвите на атентата в Манчестър са вече 22 души, нападателят е загинал на място

Полицията в Манчестър съобщи, че броят на жертвите на предполагаемата терористична атака, извършена след концерт на поп звездата Ариана Гранде, е достигнал до 22 души, сред които и деца, пише британският вестник The Guardian, цитирани от „Фокус“.

Пострадали са 59 души.

Властите потвърдиха, че нападателят е загинал при експлозията.

Правоохранителните органи изразиха увереност, че мъжът е действал сам, но разследването продължава. Следователите проверяват дали извършителят не е бил част от мрежа.

1495522604Тази сутрин социалните мрежи са пълни със снимки на деца, които още не са се свързали със родителите си. Много хора споделят в акаунтите си молбите за помощ за търсене на изчезналите тийнеджъри. Доста телефони не работят на децата, които снощи са били на концерта и все още няма контакт с тях.

Стотици хора се организират в туитър за да помагат с каквото могат на жертвите от атентата. Има доброволци за даряване на кръв. Други са готови да карат с кола родители за да търсят децата си из болниците в Манчестър. Доста таксиметрови шофьори работят без пари днес само за да помогнат на близките на пострадалите.

Много жители на града предлагат безплатно домовете си за настаняване на близките, които са от други краища на Англия.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram