Белият дом изсякъл монети с образите на Тръмп и Ким Чен-ун

Белият дом е изсякъл паметни монети в чест на първите в историята американско-севернокорейски преговори на върха, планирани за 12 юни, предаде ТАСС.

На монетите са изобразени профилите на президента на САЩ Доналд Тръмп и лидера на Северна Корея Ким Чен-ун на фона на националните знамена.

Около тях има надписи „Президент Доналд Дж. Тръмп“ и „Върховен лидер Ким Чен-ун“, отдолу е годината 2018-а, а отгоре – надпис „мирни преговори“ на корейски. По най-външния периметър са разположени надписи на английски „Съединени американски щати“, „Мирни преговори“ и „Корейска народно-демократична република“.

В изработването на паметната монета са използвани червен, бял и син емайл. Съществуването й стана известно благодарение на кореспондентите на редица американски медии, акредитирани към Белия дом, които пуснаха в Туитър нейни снимки.

Доналд Тръмп съобщи по-рано, че срещата му с Ким Чен-ун, при която се очаква да бъдат обсъдени перспективите за пълна денуклеаризация на Корейския полуостров, ще се проведе в Сингапур на 12 юни.

Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram