Нападателят от Торонто бил затворен и със специални нужди

Заподозреният Алек Минасян за нападението с микробус в Торонто, при което загинаха 10 души и бяха ранени други 15 души, е посещавал програма в гимназията за ученици със специални нужди, където той често е ходел из коридорите със сведена глава и здраво стиснати ръце. Това твърдят негови бивши съученици, съобщава „Ройтерс“.

 От канадската полиция уточниха, че 25-годишният Алек Минасян е бил арестуван 26 минути, след като помете хора на тротоар с взет под наем бял микробус в северната част на Торонто.

Видео, заснето от случаен минувач, показва мъж, многократно сочещ предмет на полицай, който му крещи да „залегне“, докато заподозреният настоява: „Убий ме“.

Други двама негови съученици посочват, че са посещавали часове за ученици със специални нужди заедно с Минасян. Специални нужди е общ термин, използван в канадската образователна система, който обхваща учебни и поведенчески затруднения, както и физически увреждания.

От полицията заявиха, че Минасян не им е бил известен досега и мотивите му са все още неизвестни. Началникът на полицията в Торонто заяви, че действията му „определено изглеждат умишлени“.

Страницата на Минасян във „Фейсбук“ не е достъпна.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram