Кандидат за президент на Мексико предложи на крадците да се режат ръцете

„На крадците трябва да се режат ръцете“,  заяви кандидат за президент на Мексико в първия кандидат-президентски телевизионен дебат, провел се вчера вечерта, предаде Ройтерс.

„Трябва да режем ръцете на онези, които крадат. Това е толкова просто“, заяви 59-годишният независим кандидат за президент Хайме Родригес Калдерон. Предложението му породи недоумението на модераторката на дебата Денис Меркер, която на два пъти го попита дали говори сериозно. Той два пъти й обясни, че е имал предвид точно това, което е казал.

След това необичайно предложение в интернет се появиха карикатури на Родригес Калдерон. На тях неговият лик е поставен върху тяло на ислямист, който отсича ръката на мъж.

Хайме Родригес Калдерон, известен с прякора Ел Бронко (в превод Мустанга) е поставян в социологическите допитвания на пето място измежду кандидатите за президент.

Дебатите бяха фокусирани основно върху борбата с престъпността.

Всички кандидати обаче постигнаха съгласие, че досегашната политика в борбата с престъпността е претърпяла провал, предаде АП. Президентските избори в Мексико са на 1 юли, припомнят агенциите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram