Взривове в Шри Ланка по време на Великденската служба

Жертви и множество ранени ранени при шест взрива в църкви и хотели в Шри Ланка в деня на католическия Великден. Експлозиите са били координирани и са избухнали по едно и също време на няколко места на островната държава. Все още никой не е поел отговорност за атаките, които властите вече определиха като тероризъм.

„Осемдесет души вече са приети, а още все още влизат“, съобщи служител на Националната болница в Коломбо, предаде БГНЕС.

Единият храм, в който е имало взрив, се намира в северната част на столицата Коломбо. Другата пострадала църква е в близкия до столицата град Негобо.

 

Различни са към момента данните за жертвите и пострадалите. АФП съобщава за най-малко 42 жертви и около 150 ранени. Според Си Ен Ен обаче броят на загиналите е най-малко 80, а на ранените – над 200.

 

Властите предупредиха, че броят на загиналите и пострадалите вероятно се разминава, тъй като в църквите е имало огромно множество хора, отбелязващи Великден. Болниците са препълнени, а в районите на взривовете цари хаос.

 

Експлозиите са били координирани и са избухнали по едно и също време на няколко места на островната държава. Все още никой не е поел отговорност за атаките, които властите вече определиха като тероризъм.

Фрог нюз

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Ashwin Hemmathagama@AHemmathagama

Five reported in . Two explosions in St. Anthony’s in Kochchikade and Katuwapitiya Church. Another explosion in Kingsbury Hotel and 3rd floor Shangri-La in Colombo. Another explosion reported in . @ShangriLaHotels

671 people are talking about this

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram