Басистът на групата „Любе“ Павел Усанов почина след побой

Павел Усанов, басист на популярната в Русия група „Любе“, почина в болницата без да дойде в съзнание след тежък побой на 2 април. Новината съобщиха от продуцентската къща на Игор Матвиенко.

Усанов бе открит в безпомощно състояние в Дмитровски район на Подмосковието с множество травми и фрактура в основата на черепа.

За жестокия побой над музиканта е заподозрян неговия познат – 39-годишния Максим Д. от Солнечногорск. Във фаталната вечер мъжете се срещнали в бар, където се скарали. За да изяснят отношенията си, излезли навън, където Максим бързо преминал от думи към юмруци. Той ударил силно Усанов по главата, от което музикантът паднал на асфалта. Рукнала кръв. Като видял това, биячът се изплашил, избягал и се скрил. Скоро обаче бил задържан от полицията. Първоначално той отричал вината си, но после си признал, след като бил посочен от свидетели като извършител на престъплението. Освен това юмручните му удари били записани от камера за видеонаблюдение.

Павел Усанов е роден през 1975г., завършва факултета за военни диригенти към Московската държавна консерватория и има аспирантура в Руската музикална академия. Той бе бас китарист на „Любе“ от 1996г.

Групата често е сочена като една от любимите на президента Владимир Путин.

Поклон пред светлата му памет!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram