Става страшно: Има убити и ранени в битката в Славянск

Един офицер от службата за сигурност на Украйна е убит в хода на спецоперацията в Славянск. Това съобщи министърът на вътрешните работи на Украйна Арсьон Аваков в социалната мрежа Фейсбук,

цитиран от украинското издание „Цензор”.

„Убити и ранени има от двете страни. От наша страна е загинал офицер от Службата за сигурност. Ранен е ръководителят на Антитерористичния център към Службата за сигурност и други четирима души”, съобщава Аваков в социалните медии.

Той посочва, че няма информация за броя на ранените или загиналите сред проруските активисти. По думите му, окупаторите се прикриват с жив щит от мирното население.

Сепаратистите, които контролират сградата, опровергаха съобщенията за ранени от техните редици.

Опровержението е дошло с обаждане по телефона до РИА Новости на един от активистите в сградата.

Украинските спецчасти отцепиха центъра на Славянск. Центърът е охраняван от милиция, но районната полицейска централа остава под контрола на проруски сепаратисти.

Сили на милицията блокираха както достъпа до центъра, така и подстъпите към града. Това стана след като пред сградата на районния полицейски отдел в Славянск по-рано се събраха привърженици на федерализацията на Украйна и започнаха горят автомобилни гуми, от които бяха направени барикади пред входа на зданието.

В момента над Славянск патрулирал вертолет, а магазините били затворени.

Друга група сепаратисти е блокирала едното платно на пътя по моста над р.Нижни Торец в знак на протест против действията на милицията. По-рано силите на реда със стрелба разпръснаха пост на протестиращите в селцето Черепковка, което се намира в посока към града. Сепаратистите заявили, че няма да допуснат в града да навлязат силови части.

Тази сутрин украинският министър на вътрешите работи обяви в профила си във Фейсбук, че започва силова операция в Славянск.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram