Отново ужас в Германия! Камион се вряза в група пешеходци в Мюнстер, трима загинали и 30 ранени

Камион се вряза в група пешеходци в град Мюнстер в Германия, трима души са загинали. Това съобщи на своя сайт в събота немското издание Rheinische Post, предава ТАСС, цитирана от Агенция „Фокус“.

Изданието съобщавам, че има и 30 пострадали. Частта на града, където се е случил инцидента, е отцепена.

Източник от силите за сигурност добави: „Инцидентът е такъв, че не можем да изключим терористична атака“.

Полицията помоли в „Туитър“ всички да се въздържат от посещения на центъра на Мюнстер. Тези, които в момента са там, трябва да напуснат района, колкото могат по-бързо, за да не пречат на работата на полицията, пише в съобщението.
„В района на Кипенкерл се провежда широкомащабна операция“, добавя още полицията.

Местни медии съобщават и за между 30 и 50 пострадали.

Предполагаемият престъпник се е самоубил на място, предаде Ройтерс, позовавайки се на полицейски представител. Той е уточнил, че на този етап е рано да се говори дали става дума за терористичен акт.

Вестник „Вестфалише Нахрихтен“ съобщава, че автомобилът се е врязал в група седнали хора.

Мюнстер е град, в който учат много студенти, а старият му град привлича и стотици туристи. Днес времето е пролетно и на площада в центъра е имало стотици хора, припомня Канал 3.

Събота е и пазарен ден с открит пазар там. Според местни медии засега има най-малко трима загинали и над 30 ранени. Центърът е отцепен от полиция. Линейки и пожарни са се струпали на мястото на атентата.

Reuters коментира, че инцидента предизвиква спомени за декември 2016 година, когато камион се вряза в коледен пазар в Берлин и загинаха 12 души, предава „Фокус“. Тогава Анис Амри, тунизийски бежанец с джихадистки връзки, отвлече камион на 19 декември 2016 година, уби шофьора и се вряза в силно посетения коледен базар, убивайки още 11 души и ранявайки десетки други. /Епицентър

Българското Министерство на външните работи следи ситуацията около инцидента в Мюнстер. Към момента няма данни за пострадали българи, съобщиха от ведомството.

Сънародниците ни могат да се обърнат към Посолството на страната ни в Берлин на телефон +49302010922 и на Генералното консулство в Мюнхен на телефони: +498917117614 и +498917117615. Дежурният телефон в Мюнхен за почивни и празнични дни е: +491728881056.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram