Ясно е кой е стрелецът в централата на YouTube

Властите идентифицираха предполагаемия стрелец в центарлата на Youtube в Калифорния. Това е 39-годишната като Насим Агдам, предаде LA Times.

Жената откри огън в седалището на YouTube в Сан Бруно, ранявайки трима души, преди да отнеме собствения си живот, съобщиха властите, предаде LA Times.

По думите на шефа на полицията на Сан Бруно трима души са ранени при престрелката. 36-годишен мъж е в критично състояние, а 32-годишна жена в тежко състояние, друга 27-годишна жена е в стабилна. И тримата пациенти са лекувани в Централната Болница и Травматичен център „Зукърбърг“ в Сан Франциско.

Смята се, че 36-годишният мъж е приятелят на нападателката.

Към момента властите са категорични, че това не е терористичен акт. Предполага се домашно насилие или насилие на работното място. Полицията търси мотив за престрелката. Оръжието на престъплението е пистолет, обясни Ед Барберини, шеф на полицията в Сан Бруно.

Ръководството на Google и YouTube изказаха благодарности към полицейските служители, които са отреагирали веднага.

Нямам думи, с които да опиша колко ужасно беше да има стрелец в YouTube днес„, заяви Сюзън Уоджкики. Тя изказа благодарности към властите и охранителите, които са отрегирали моментално.

Susan Wojcicki

@SusanWojcicki

There are no words to describe how horrible it was to have an active shooter @YouTube today. Our deepest gratitude to law enforcement & first responders for their rapid response. Our hearts go out to all those injured & impacted today. We will come together to heal as a family.

Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай изпрати писмо до всички абонати на компанията. В него той обяснява ситуацията и приканва всички да проявят подкрепата си към екипа на Youtube.

Пичай уверява, че корпорацията прави всичко възможно за ранените и за всички свои служители, за да се справят със ситуацията.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram