Търсят под дърво и камък третия от атентаторите, останал жив след взрива на летището

Двамата атентатори камикадзе, които се взривиха на летището в Брюксел, са братята Халид и Брахим ел Бакрауи. Те са жители на Брюксел, известни на полицията за престъпления, съобщава белгийската телевизия Ер Те Бе Еф, цитирана от световните агенции.

Халид, под фалшиво име, е наел апартамент в квартала Форе на Брюксел. Жилището се намирало на улица „Дрис“, където на 15 март е имало престрелка с полицията, а после в апартамента били намерени следи от Салах Абдеслам, благодарение на които той беше арестуван миналия петък в Брюксел, посочва белгийската медия, цитирана от ТАСС.

В същото време в. „Дерниер йор“ съобщи, че белгийските власти са идентифицирали и третия участник във вчерашните нападения. Това е Наджим Лашрауи, който се издирва. Наджим Лашрауи е мъжът с бяла дреха, видян на разпространените кадри на тримата терористи на летището в Брюксел.

Лашрауи е единственият от тримата терористи, който не се самовзриви вчера, а избяга от аерогарата. За него е известно, че е пряко замесен в подготовката на ноемврийските атентати в Париж. Следи от негова ДНК са били открити по всички колани, с които се взривиха парижките атентатори. Миналата година той е бил засечен на границата между Австрия и Унгария заедно със Салах Абдеслам, както и със застреляния миналата седмица терорист Мохамед Белкаид, осигурил пари за квартира на парижките атентатори в предградието „Сен Дени“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram